ΑΡΕΘΟΥΣΑ


Αντιπρόεδρος, ΗΛΙΑΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
February 26, 2008, 7:47 pm
Filed under: Επισκοπή, ΤΕΓΕΑΤΙΚΟΣ

Αντιπρόεδρος: ΗΛΙΑΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  

ΤΕΓΕΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

“Ο Τεγεατικός δεν είναι ιδιοκτησία κανενός!”

 

 

            Στον Τεγεατικό την περασμένη Κυριακή δεν έγινε μόνο η απολογιστική Γ. Συνέλευση (εξ αναβολής λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών). Αλλά συνέβη κάτι πιο σοβαρό, αλλά και αναμενόμενο, Όπως συνήθως λέγεται: «Έγινε του Τεγεατικού».   Μπορούμε να δούμε κάποιες λεπτομέρειες χαρακτηριστικές σε ένα άλλο σημείωμα.

            Την Τετάρτη το μεσημέρι, 27  Φεβρουαρίου 2008, ολοκληρώνονται τα θέματα της Α Γενικής Συνέλευσης με τον οριστικό αριθμό των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο που έχει 21 μέλη. Αξιοσημείωτη είναι η έγγραφη δήλωση του απερχομένου Προέδρου του Διοικ. Συμβουλίου ότι σταματάει τη «σταδιοδρομία» του για προσωπικούς λόγους. Κάποιοι της μικροομάδας δήλωσαν εγγράφως ότι «θα τους λείψει». Και λυπήθηκαν πως θα έμεναν «ορφανά».

            Και όμως το μεγαλύτερο λάθος σε ένα σωματείο όπως και σε ολόκληρη την κοινωνία, είναι η προσωποποίηση των θεσμών. Γιατί οι θεσμοί είναι «ΑΠΡΟΣΩΠΟΙ» και «ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ».Και την Κυριακή προτάθηκαν δεκατρείς (13) Πρόεδροι και δώδεκα (12) Αντιπρόεδροι για δύο (2) θέσεις. Δηλαδή ποσοστά υποψηφίων για θέσεις ΑΣΕΠ.

            Με την  κατάργηση των Κοινοτήτων προστέθηκα δύο Τοπικά Διαμερίσματα και κάποια νέα μέλη στον Τεγεατικό Σύνδεσμο. Αυτά τα νέα μέλη εκφράζουν μια δικιά τους αντίληψη και φιλοσοφία που φαίνεται εντελώς αντίθετη με τη «φιλοσοφία» της πλειοψηφίας  των διοικήσεων του Τεγεατικού Συνδέσμου που εκφράζεται με μια παθολογία που την  αποκαλούμε «ΣΥΝΔΕΣΜΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ» και έχει τρία χαρακτηριστικά:

  1. Το Σύνδρομο «ΤΑΥΤΙΣΗΣ» που έχει κατ’ αρχήν θετικά χαρακτηριστικά. Κάποιος ταυτίζεται με ένα θεσμό, με μια απασχόληση, και δίνει όλο του τον εαυτό για  την υλοποίησή του. Στον Τεγεατικό αυτό εκφυλίζεται γιατί κυριαρχείται από ένα σύνδρομο το
  2. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ Σύνδρομο. Αυτοί θεωρούν το Σύνδεσμο ιδιοκτησία τους, εκφράζουν την αντισυλλογικότητα και εμποδίζουν οποιονδήποτε δηλώνει ενδιαφέρον για το Σύνδεσμο. Η συνηθισμένη τους φράση «Εσύ τι θες εδώ:  Είσαι μέρος του Διοικητικού Συμβουλίου;». Υπάρχουν δηλαδή 5-10 άνθρωποι που δε διευθύνουν, αλλά διαχειρίζονται απλά και κατά το δοκούν τον Τεγεατικό Σύνδεσμο .Όταν διευθύνεις σημαίνει οργανώνεις, προβλέπεις και κατευθύνεις σε συγκεκριμένους στόχους και καθορισμένο σκοπό. 
  3. Το ΑΣΤΙΚΟ Σύνδρομο. Δηλαδή εμείς δεν είμαστε οι χωρικοί της Τεγέας, αλλά οι αστοί των Αθηνών. Απόγονοι, κληρονόμοι και εκφραστές μιας άλλης ράτσας. Αυτοαποκαλούνται ΣΥΝΔΕΣΜΙΚΟΙ.

Μια νέα αντίληψη όμως εκφράζεται από κάποια μέλη της Νέας Διοίκησης.

 Μάλιστα υποχρεωτικά θα μπουν στο 21μελές Δ.Σ. πέντε (5) νέα μέλη, που πάντα εκφράζουν μια αντίληψη αλλαγής, αρκεί να δραστηριοποιηθούν παραγωγικά και αποτελεσματικά.. Στο πνεύμα αυτό κινείται και η αποδοχή της υποψηφιότητας  του Αντιπροέδρου από κάποιο από τα νέα μέλη που εντάχτηκαν με τα δύο νέα Τοπικά Διαμερίσματα, Κανδάλου και Λιθοβουνίων. Πρόκειται για το δικηγόρο Ηλία Δρακόπουλο με ουσιαστική παρουσία στον Κάνδαλο και το Δήμο Τεγέας. Με την αποδοχή της υποψηφιότητάς του εκφράζει αισθήματα και προθέσεις.

Παραθέτουμε την αποδοχή του.

ΠΡΟΣ: Τον Τεγεατικό Σύνδεσμο.

ΘΕΜΑ: Δήλωση αποδοχής προτάσεως υποψηφιότητάς μου για το αξίωμα του Αντιπροέδρου.

Κύριοι.

             Σαν τακτικό μέλος του Τεγεατικού Συνδέσμου με αριθμό μητρώου μελών 1928, μετά και την γενομένη ευγενική πρόταση στο πρόσωπό μου για το αξίωμα του Αντιπροέδρου ή του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλώνω με την παρούσα ότι αποδέχομαι την υποψηφιότητα για το αξίωμα του Αντιπροέδρου και ευελπιστώ ότι κατά τις αρχαιρεσίες της 2ας Μαρτίου 2008 για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα τύχω της προτιμήσεως των εκλεκτών μελών του Τεγεατικού Συνδέσμου, ο οποίος είναι εκ των παλαιοτέρων Κοινωφελών Σωματείων της χώρας μας και επιβάλλεται να ανακτήσει την αίγλη του, ώστε να διατηρήσει την ιστορικότητά του και εξέχουσα Κοινωφελή δράση, ώστε να δικαιώνονται ανά τους αιώνες οι εν έτει 1883 ιδρυτές του.

Με εκτίμηση. ΗΛΙΑΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Δικηγόρος.

            Σημειώνουμε πως το κρίσιμο σημείο της ορθής λειτουργίας του Συνδέσμου είναι η αποτελεσματική παρουσία και λειτουργία των δύο Αντιπροέδρων, γιατί προΐστανται και προεδρεύουν των Επιτροπών του Συνδέσμου. Και αυτή που χρειάζεται αναβάθμιση είναι η Επιτροπή Πολιτιστικών. Και ο ρόλος του Τεγεατικού δίπλα στο Δήμο και τις νέες αρχαιολογικές Υπηρεσίες του νομού είναι ουσιώδους σημασίας.

            Ήδη εκτός του Ναού της Επισκοπής και του Αρχαιολογικού Μουσείου που οδηγούνται σε ολοκλήρωση, δρομολογήθηκαν και οι εργασίας για την προβολή και αναβάθμιση του Ναού της Αλέας Αθηνάς σύμφωνα με τη μελέτη του Ζιρώ (Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Αναστήλωσης Κλασικών Μνημείων), που παρουσίασε ο ίδιος κατά την ημερίδα του 2005 «ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ και ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ενώπιον του τότε Υφυπουργού Πολιτισμού Πέτρου Τατούλη.

            Η αντίληψη που πρέπει να κυριαρχήσει στον Τεγεατικό Σύνδεσμο είναι αυτή των κατοίκων του Πανοραμικού Εξώστη του Κανδάλου. Γιατί μόνον αυτοί βλέπουν την Τεγέα σαν Πολιτικό, Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό σύνολο. Και ο Γενικός Γραμματέας του «ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» έχει την ευαισθησία και τη δυνατότητα να φέρει μια άλλη αντίληψη στον Τεγεατικό Σύνδεσμο. Μπορεί να τον βοηθήσει να βρει τη χαμένη του ταυτότητα. Θα έχει συμπαραστάτες και τα 100 ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Φυσικού και Πολιτιστικού Περιβάλλοντος. Ανάμεσά τους βρίσκονται ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας και ο τέως Υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης.

Παναγιώτης Φ. Δαλαμάγκας

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: