ΑΡΕΘΟΥΣΑ


ΔΗΜΙΖΑΣ. Υποψήφιος Δήμαρχος Τεγέας.
March 14, 2008, 8:19 am
Filed under: Τεγέα

«ΠΑΝΤΕΓΕΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ» με το..Μάκη Δήμιζα.Δήμαρχος… «υπουργός».————————-

Ο Μάκης Δήμιζας, ο άνθρωπος που υπηρέτησε και υπηρετεί, την Υπηρεσία, το Δήμο, την Επιστήμη. Ο Εργάτης του μόχθου, του Αθλητισμού, της Παιδείας και του Πολιτισμού. Ο άνθρωπος που το όνομά του είναι ταυτόσημο με την ανάπτυξη της Τεγέας, και όχι μόνο,  δεν μπορούσε παρά να κάνει τη σεμνή και μεγαλειώδη σύναξή του σ’ ένα χώρο αγροτικής και γενικής παιδείας. Στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Κερασίτσας που τον βαραίνουν όχι μόνο ιστορικές μνήμες, αλλά και αγώνες για οικονομική ανάπτυξη, ευημερία, κοινωνική αναβάθμιση. Στην Κερασίτσα με τη βαριά παράδοση των Αγωνιστών της Λευτεριάς και της Ειρήνης..

 Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Τεγέας συνδέεται με Κερασίτσα και Μάκη Δήμιζα. Και το έργο του είναι έργο Παντεγεατικό. Δίπλα στο ΚΕΓΕ, ένα σημείο αναφοράς για το γνωστό στέλεχος της Αγροτικής Τράπεζας, τον Επιστήμονα και Γεωπόνο Μάκη Δήμιζα. Ο επί 8ετίαν πρωταθλητής Τεγέας  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Μάκης Δήμιζας διάλεξε αυτό το «προσκύνημα» για την επίσημη αναφορά και ανακοίνωση του  προγράμματός του. Ενώπιος ενωπίω με το λαό της Τεγέας. Και ενώπιον επισήμων.

Οι γνωστοί Αρκάδες Υπουργοί(Ροβέρτος Σπυρόπουλος και Δημήτριος Ρέππας) που παραβρέθηκαν, τόνισαν κυρίως το χρέος τους στο Μάκη Δήμιζα για τη σωστή ενημέρωσή τους, ώστε γνώμες, προτάσεις και αποφάσεις τους για την Αρκαδία και την Τεγέα να έχουν αποτελεσματικότητα και να υπηρετούν τα συμφέροντα των Τεγεατών και του Αρκαδικού λαού. Δεν ήλθαν για το ανακυκλούμενο χρίσμα.των κομματικών διαβουλεύσεων  και συμβιβασμών. Η Κυβέρνηση, οποιαδήποτε κυβέρνηση, δεν μπορεί να κάνει αντιπολίτευση στο έργο της.

 Όταν κάποιος έχει το χρίσμα του εργάτη, του έργου και των έργων, δε χρειάζεται ιδιαίτερο τελετουργικό με κομματικά μύρα και αρώματα. Γιατί οι Υπουργοί δεν είναι κομματικοί ινστρούκτορες. Είναι υπηρέτες του Ελληνικού λαού, κάτω από ένα συγκεκριμένο κυβερνητικό πρόγραμμα. Που μπορεί συχνά να αλλάζει, όταν οι μεταβλητές των πολιτικών πραγμάτων αλλάζουν. Υπουργός(υπό+έργον), στα ελληνικά, σημαίνει υπηρέτης. Όπως και υπηρέτης (υπό +ερέτης)είναι ο βοηθός του κωπηλάτη-ερέτη.

Και όλα αυτά είναι κληρονομιά από το μεγαλειώδες ναυτικό δημοκρατικό κράτος των Αθηνών.Πλοίο είναι ο τόπος μας που χρειάζεται Κυβερνήτη. Και ο «ΔΗΜΟΣ ΤΕΓΕΑΣ» χρειάζεται δήμαρχο «υπουργό».

Και αυτό υποσχέθηκε ο Μάκης Δήμιζας. Να υπηρετήσει την Τεγέα και τους Τεγεάτες στα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα. Ο Μάκης Δήμιζας υποσχέθηκε, πιο σωστά, βεβαίωσε πως θα ασκήσει πολιτική στο Δήμο Τεγέας. Και από τη θέση του Δημάρχου. Πολιτική, που σημαίνει παρέμβαση για αλλαγή «επ’ αγαθώ», αλλαγή προς το καλύτερο. Η στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του Τεγεατικού λαού προς το Μάκη Δήμιζα και το έργο του, υπηρετεί τα συμφέροντα του συνόλου των Τεγεατών, των ίδιων ως ατόμων και ως μελών ενός ενιαίου συνόλου που ζει και δημιουργεί σ’ ένα συγκεκριμένο χώρο, την ιστορική πόλη της Τεγέας.

Η προίκα του Μάκη Δήμιζα είναι απλή και δεδομένη. Θα έχει τη στήριξη της Κυβέρνησης στα μεγάλα και τα μικρά θέματα. Και αυτό ήταν το νόημα της παρουσίας των δύο Αρκάδων Υπουργών. Και αυτό το νόημα μεταφέρεται σε όλους τους Τεγεάτες, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο Δήμος δεν ενδείκνυται σαν χώρος όπου η Αξιωματική  Αντιπολίτευση κάνει «απαξιωτική» αντιπολίτευση. Ο ΔΗΜΟΣ ΤΕΓΕΑΣ είναι ΔΗΜΟΣ ΤΕΓΕΑΤΩΝ και, δυστυχώς, έμεινε πίσω από τα μεγάλα οράματα των πολιτών της και τους υψηλούς αναπτυξιακούς στόχους. Ο Μάκης Δήμιζας είναι εγγύηση για την Τεγέα στην αναπλήρωση του χαμένου χρόνου και των χαμένων ευκαιριών. Ο Νέος Δήμαρχος της κάθε μέρας, του κάθε Τεγεάτη, και του κάθε έτους που θα κρατάει πλέον 365 μέρες.Και τα πράγματα, δυστυχώς ή ευτυχώς, έδειξαν πως στην Τεγέα πια δε χωράει Δήμαρχος….Επισκέπτης, αλλά χρειάζεται ΔΗΜΑΡΧΟΣ «ΥΠΟΥΡΓΟΣ», στην υπηρεσία της Αρκαδίας και της Πατρίδας, της Τεγέας και των Τεγεατών.

Και όλοι εμείς που είχαμε την ευτυχία της μαρτυρίας αυτού του σημαντικού για την Τεγέα γεγονότος, απλά… προσυπογράφουμε.            «Παντεγεατική Ανάταση»

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: