ΑΡΕΘΟΥΣΑ


Επίτιμος Πρόεδρος “Μαϊμού”
February 20, 2009, 7:39 pm
Filed under: 1

«Μαϊμού» Επίτιμος Πρόεδρος.

Τεγεατικά ευτράπελα.

 

        Την τελευταία Κυριακή του Φλεβάρη (φέτος 22) συνέρχεται η Γενική Συνέλευση των μελών του Τ. Σ. Ο αριθμός των παρισταμένων κατά κανόνα είναι μικρότερος των 50. Αριθμός μετά βίας διπλάσιος των πολυάριθμων 21 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Εικόνα προβληματική και απογοητευτική, αν υπολογίσει κανείς τα σχεδόν 1850 εγγεγραμμένα μέλη.

             Τα μέλη του Τ. Συνδέσμου διακρίνονται ρητά σε α)Τακτικά (εντός Αττικής Τεγεάτες) β)Αντεπιστέλλοντα(από τους απανταχού Τεγεάτες). και γ) Επίτιμα, δηλ. εξέχοντα πρόσωπα που με τις πράξεις και ενέργειές τους εξυπηρέτησαν κατά «κοινήν αναγνώρισιν» τους σκοπούς του Συνδέσμου.

Έτσι ενώ θα περίμενε κανείς και θα ήταν φυσικό να ανακηρύξουν επίτιμο Πρόεδρο τον  Κ. Λαλιώτη που ως Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ βοήθησε στο φωτισμό των μνημείων της Παλαιάς Επισκοπής εν όψει Ολυμπιακών 1996. Ακόμα τον τέως Υφυπουργό Εμπορίου Χρυσοχοϊδη που αναγνώρισε την Έκθεση Τεγέας (Δεκέμβριος 1997). Που είναι μια πράξη καταλυτικής σημασίας για τον Τεγ. Σύνδεσμο και την Τεγέα.

Και ακόμα άλλο χαρακτηριστικό και πρόσφατο παράδειγμα. Τον άλλοτε Υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη για τη συνδρομή και προσφορά του στην ανακαίνιση του Μουσείου Τεγέας, τη δημιουργία της Πλατείας Ειρήνης Γρ. Λαμπράκη. Και προπαντός στην ιδιαίτερη συμβολή του στη στερέωση και αποκατάσταση του Ι. Ν. Παλ. Επισκοπής Δήμου Τεγέας.

Τι κάνουν όμως; Ανακηρύσσουν επίτιμα τα τακτικά μέλη. Η ανακήρυξη όμως τακτικών μελών σε επίτιμα δημιουργεί μια άλλη κατηγορία μελών , τα «τακτικοεπίτιμα». Και τέτοια μέλη είναι οι «Επίτιμοι» Πρόεδροι. Είναι ένα σοβαρό σύμπτωμα ασθένειας του Τεγεατικού Συνδέσμου, ή τουλάχιστον αυτών που τα κάνουν ή τα αποδέχονται.

Πώς ο άνθρωπος όμως ενώ είναι «λογικό όν», κατά τον Αριστοτέλη, φτάνει σε αυτόν τον παραλογισμό; Στην ερμηνεία μας βοηθά ο Πλούταρχος με το παράδειγμα του βαριά άρρωστου Περικλή.  Αυτός ο μεγάλος Αθηναίος, τέρας λογικής και ορθολογισμού, ήταν στα στερνά του.  Κι όταν τον ρώτησαν για την υγεία του, δεν τους είπε πόσο βαριά ήταν αλλά έδειξε τα ηλίθια γιατροσόφια που ανεχόταν στο σώμα του, για να καταλάβουν την κατάσταση απελπισίας στην οποία βρισκόταν. Που σημαίνει πως ο άνθρωπος κάτω από έντονα συναισθήματα φόβου ή ελπίδας μετατρέπεται σε παράλογο ον.

 

 

Θα έχουμε «διαζύγιο» ή παραιτήσεις την επόμενη Κυριακή, όπως συνηθίζεται τελευταία; Κανείς δεν ξέρει. Εν αναμονή εξελίξεων δηλώνουμε πως τα έσοδα του Τ.Σ. κατά το σωτήριον έτος 2008 ανήλθαν στο σοβαρό ποσό των 481.823,06 Ευρώ. Σε καλή μεριά! Και «ίδωμεν».

Παναγιώτης Φ. Δαλαμάγκας

(https://arethusa.wordpress.com)

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s%d bloggers like this: