ΑΡΕΘΟΥΣΑ


Το έργο της ΛΘ΄ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ.
February 4, 2010, 5:23 pm
Filed under: 1

ΤΕΓΕΑ, ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η «Μεγάλη» Δευτέρα της «ΑΝΝΑΣ»
———————————
Η καρδιά της ΛΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων χτυπά στην Αρκαδία από το 2006. Με ένα έργο πολυσχιδές και αποτελεσματικό αποτελεί πια ουσιαστικό γνώρισμα ταυτότητας αυτού του τόπου.
Τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2010, και ώρα 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Σταδίου Τεγέας παρουσιάζεται για πρώτη φορά το πολύμορφο έργο του Υπουργείου Πολιτισμού στο Νομό Αρκαδίας, που αναδεικνύει την ιστορική διαδρομή των Αρκάδων και προβάλλει την προστασία των αρχαιοτήτων της περιοχής. Μια παρουσίαση-μάθημα από την Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της ΛΘ΄ Εφορείας Αννας Καραπαναγιώτου.
Η Δρ Καραπαναγιώτου, με το μακροχρόνιο ερευνητικό της έργο και τη διδακτική πανεπιστημιακή της εμπειρία είναι μια ιδανική «δασκάλα» του πολιτισμού. Έτσι απλά και καταληπτά θα δοθεί η μεγάλη ευκαιρία για το κοινό να γνωρίσει τις ανασκαφές και τα προγράμματα ερευνών και αποκατάστασης μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Νομό μας. Ευρήματα, μελέτες και έργα, μαζί με νέα μουσειολογικά προγράμματα και διεπιστημονικές συνεργασίες, θα αποτελέσουν μέρος του «μαθήματός» της.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι νέες τεχνολογίες που εισάγονται στο έργο των αρχαιολόγων και που δίνουν νέα γνωρίσματα ταυτότητας της αρχαιολογικής επιστήμης. Με δυο λόγια όμως, η 8 Φεβρουαρίου 2010 θα είναι η «Μεγάλη Δευτέρα της Αννας».
Αξίζει κανείς να είναι κοινωνός και συμμέτοχος αυτής της εκδήλωσης. Γιατί διακρίνεται ανάμεσα στα πολλά και καλά που προσφέρει το «Ευαγές Ίδρυμα Στασινόπουλος». Και εμείς ένας απλός, ευγενής ευχέτης και κοινωνός.
Παναγιώτης Φ. Δαλαμάγκας
(https://arethusa.wordpress.com)

Advertisements

Leave a Comment so far
Leave a commentLeave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s%d bloggers like this: